Om os

Velkommen til Ærtebjerghave

Om osÆrtebjerhave Børnecenter er en integreret 0-6 års institution normeret til 112 børn fordelt på 72 børnehavebørn og 40 vuggestuebørn. Vi har indrettet os således, at man på institutionens første sal finder børnehaven, mens stueetagen rummer vuggestueafdelingen.

Vi er beriget med en stor legeplads på 2900 kvadratmeter, som både vuggestue og børnehave anvender. Legepladsen fik slutningen af  2018-2019 en massiv ansigtsløftning.

I Ærtebjerghave arbejder vi målrettet med udgangspunkt i husets trædesten;  musik, sprog og bevægelse.

For at understøtte vores valgte fokus blev vi i 2015 certificeret bevægelsesinstitution gennem Gerlev Legepark. Sommeren 2016 blev vi udvalgt som 1 ud af 6 pilotinstitutioner der i samarbejde med Sangens Hus har arbejdet med udviklingen af rammen for en  sangcertificering. I efteråret 2017 blev vi sangcertificeret og fortsatte udviklingen og det gode arbejde sammen med Sangens Hus i 2018 og 2019.

Om osI overensstemmelse med dagtilbudsloven og Køge kommunes dagtilbudspolitik sprogscreenes alle 3 og 5 årige børn. Denne screening varetages af husets pædagoger.

Vi arbejder målrettet med at den samlede personalegruppe dygtiggøres indenfor arbejdet med sprog og sprogstimulering.

Vi ønsker i de  kommende år at rette fokus mod indretning af læringsrum og læringsmiljøer der i stadig større grad understøtter og inspirerer både børn og voksne til leg og læring. Indretningen vil naturligvis tage udgangspunkt i vores trædesten musiksprog og bevægelse.